Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI)  le oferă studenților, din anul al IV-lea, ciclul de licență, și anul al VI-lea, de la Facultatea de  Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, posibilitatea de a beneficia de premii pentru participarea cu succes la subactivitățile A3.3, A5.2 și A6.1, din cadrul proiectului POCU 131181-PRACTEH, manager proiect – conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, Prorector Relația cu Studenții.

Care sunt avantajele participării tale în proiect?

Ca student în grupul țintă al proiectului POCU 131181-PRACTEH, prin participarea la activități, beneficiezi de:

  • dezvoltarea competențelor profesionale pentru o inserție cât mai rapidă  pe piața muncii, în domeniul pentru care te pregătești;
  • consiliere specifică, individuală și de grup, de consultanță din partea experților;
  • cursuri de formare;
  • un stagiu de practică cu tutori de la firme private de profil, care sunt partenere în proiect;
  • alte activități concepute să-ți fie un sprijin real în viitorul apropiat și nu în ultimul rând de oportunitatea de a primi un premiu.

Ca student în grupul țintă la proiectul PRACTEH îți oferim oportunitatea să te remarci și să fii recompensat pentru activitatea ta cu un premiu, după cum urmează:

  • un premiu în cuantum de 180 lei/student, pentru participarea la activitatea A3, subactivitatea A 3.3 „Realizare workshop-uri/schimb de bune practici”, care se va acorda după finalizarea activității, cu condiția să te înscrii la concursul de premiere;
  • un premiu în cuantum de 180 lei/student, pentru participarea la activitatea A5, subactivitatea A5.2 „Sesiuni de informare și orientare pe teme secundare și sesiuni de lucru pe teme specifice pentru întreprinderile simulate”, care se va acorda după finalizarea activității, cu condiția să te înscrii la concursul de premiere;
  • un premiu în cuantum de 400 lei/student, pentru participarea la activitatea A6, subactivitatea A6.1 „Organizarea de stagii de practică”, care se va acorda după finalizarea activității, cu condiția să te înscrii la concursul de premiere;

La sfârșitul stagiului de practică vei primi și o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de la firma parteneră în proiect.

Ce voi avea de făcut?

Pentru a te încrie la cele 3 concursuri de premiere trebuie să urmezi următorii pași:

  1. Descarcă formularul de cerere.
  2. Completează câte o cerere pentru fiecare concurs de premiere aferent participării tale la activitățile menționate mai sus, semnează-le și predă-le expertului grup țintă și angajabilitate de la facultatea ta, imediat după finalizarea cu succes a activităților.
  3. Pentru activitățile A3.3. și A 5.2., solicită de la expertul grup țintă și angajabilitate de la facultatea ta printscreenurile/listele de prezență care atestă participarea ta.
  4. Pentru subactivitatea A 6.1, trimite caietul de practică la avizat către expertul stagii de practică, iar după aceea, predă-l expertului grup țintă și angajabilitate, de la facultatea ta, ca document suport al participării tale la stagiul de practică.

Subactivitățile prevăzute cu premii sunt:

  • A3.3. „Realizare workshop-uri/schimb de bune practice”;
  • A5.2.  „Sesiuni de informare și orientare pe teme secundare și sesiuni de lucru pe teme specifice pentru întreprinderile simulate”;
  • A6.1 „Organizarea de stagii de practică”.

În ce perioadă se vor desfășura concursurile de premiere?

  • în luna iunie 2021, în perioada imediat următoare încheierii activităților A3.3., A5.2. și A6.1.

Cum și până când trebuie să mă înscriu?

  • pentru a participa la concursul de premiere trebuie să depui un dosar de înscriere la expertul grup țintă și angajabilitate de la facultatea ta.
  • concursurile de premiere se organizează în luna iunie 2021 și constau în întrunirea unei comisii de evaluarea a dosarelor de înscriere,  într-un interval orar, care va fi anunțat ulterior, după încheierea activităților conform calendarului stabilit în proiect.

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

În dosarul de candidatură trebuie să se regăsească următoarele documente:

  • cerere de înscriere la concursul de premiere;
  • printscreen sau listă de prezență în care să te regăsești pentru participarea la workshopurile organizate în cadrul subactivităților A3.3. și A5.2.
  • caiet de practică pentru participarea la stagiul de practică.

Aș mai avea niște nelămuiriri…

Dacă mai ai nelămuriri și dorești să beneficiezi de informații suplimentare cu privire la desfășurarea activităților în proiect și a concursurilor de premiere, trimite-ne un e-mail pe adresa practeh@tuiasi.ro.

Echipa proiectului PRACTEH

Menu